Boala artrozica, cunoscuta sub denumirea generica de reumatism, este cea mai frecventa afectiune non-inflamatorie progresiva (leziunile deja existente sunt ireversibile, in schimb se poate incetini evolutia acestora) ce consta in deteriorarea cartilajului, care devine mai friabil, subtire.  Ca si cauza, nu putem vorbi de una singura, ci de o intrepatrundere a mai multor factori.

Desi este o afectiune degenerativa care survine preponderent la varstnici, cartilajul articular incepe sa sufere modificari inca din decada a 2-a si a 3-a de viata. Netratata, aceasta duce la deformari articulare, durerea devine  cronica si nu mai raspunde la antialgicele obisnuite, interferand astfel cu activitatile cotidiene, deteriorand semnificativ calitatea vietii.

Artroza induce celor mai multi pacienti ideea de incapacitate, de ireversibilitate insa, in cazul unei interventii terapeutice prompte, rezultatele pot fi spectaculoase in ceea ce priveste functionalitatea. Pe langa terapia medicamentoasa, boala artrozica poate beneficia si de mijloace complementare de tratament: proceduri fizicale, kinetoterapie, masaj, talonete.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *