Cel mai performant aparat și singurul neiradiant care identifică cu exactitate tulburările posturale vertebrale, SPINE 3D, produs în Italia, de Sensor Medica, este de acum și în România. Sistemul de investigare posturală folosește tehnologia Laser IR și LiDAR, ceea ce permite efectuarea de măsurători de foarte mare precizie, în trei dimensiuni, printr-o singură expunere, fără iradiere.

Ziarul Sănătatea: Spuneți-ne, cu ce ajută pacienții acest sistem?

Isabela Popa fizioterapeut – Clinica Deisramed:

“Spine 3D permite reconstrucția tridimensională a coloanei vertebrale, printr-o metodă neinvazivă de scanare a spatelui pacientului. Dispozitivul furnizează informații referitoare la parametrii clinici sub formă de rapoarte medicale, utile atât pentru diagnosticarea deformărilor de la nivelul coloanei vertebrale, precum și pentru efectuarea analizei posturale a pacientului. Totodată, cu ajutorul acestui dispozitiv, medicul poate monitoriza eficiența tratamentului efectuat (kinetoterapie, masaj, fizioterapie, tratament medicamentos etc).

În Craiova, Centrul de Reumatologie prin Deisramed Talonete și-a propus să aducă cel mai performant echipament și a făcut-o. Am explicat că susținătorii plantari (talonete Craiova) personalizați sunt materiale de suport terapeutic realizați din materiale de înaltă calitate, flexibili, ce pot fi introduși cu ușurință în încălțămintea folosită în mod regulat și, venind în completare, sistemul Spine 3D evaluează în mod obiectiv atât anterior utilizării talonetelor, cât și după un interval variabil, progresele înregistrate de pacient printr-un raport detaliat.”

Ziarul Sănătatea: Pentru cine este recomandat Spine 3D?Dr. Cristina Criveanu – șef lucrări UMF Craiova, medic primar reumatolog Centrul de Reumatologie Medixara Vital:

“Spine 3D este recomandat în special pentru depistarea problemelor posturale atât la copii și adulți, cât și la femeile însărcinate, având în vedere că este total neiradiant. Examinarea se realizează rapid, și foarte ușor, pacientul fiind nevoit să mențină poziția ortostatică timp de câteva minute pentru a putea fi preluate imaginile de către sistemul de scanare, imagini pe care le putem ulterior vizualiza în plan frontal, sagital și transversal. În plus, soft-ul cu care este dotat dispozitivul oferă posibilitatea de a importa și suprapune o examinare obținută anterior cu ajutorul razelor X, peste imaginea 3D achiziționată. Spine 3D se adresează tuturor pacienților care se rezintă în cadrul centrului acuzând dureri la nivelul coloanei vertebrale, tulburări de statică și mers, dureri ale articulațiilor portante (șold, genunchi, glezne), dar și celor care doresc o evaluare completă și precisă a coloanei vertebrale.”

Echipa Centrului de Reumatologie Craiova, coordonată de dr. Cristina Criveanu – șef de lucrări la UMF Craiova, medic primar reumatolog, este formată din medici cu experiență în domeniul reumatologiei și fiziokinetoterapeuți specializați în domeniul reeducării neuro-motorii, reeducării posturii globale, masajului, recuperării post-traumatice, cât și a recuperării medicale a copiilor cu dizabilități funcționale. Membrii acestei echipe împletesc cunoștiințele medicale cu pasiunea muncii depuse și cu bucuria recuperării și vindecării suferințelor pacienților tratați.

Pe langă serviciile medicale de înaltă calitate și experiența profesională, găsiți aici personal amabil, empatic, receptiv la nevoile dumneavoastră, oferindu-vă cu promptitudine sprijinul de care aveți nevoie.

În beneficiul pacienților, a fost integrat în cadrul Centrului cel mai performant sistem de analiză și producție de susținători plantari personalizați (talonete), unic în Oltenia, care prin acțiunea lor non-invazivă previn, ameliorează și corectează multiple afecțiuni locomotorii, deformări ale piciorului, coloanei vertebrale sau realizează corecție posturală. Ca o completare a sistemului de producție a talonetelor, acum Centrul de Reumatologie vine cu această noutate absolută în domeniu prin achiziționarea dispozitivului Spine 3D care identifică toate modificările de la nivelul coloanei vertebrale, permițând totodată măsurarea diverselor anomalii de la acest nivel, total neinvaziv și noniradiant.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *