Talonetele personalizate: corecteaza afectiunile ortopedice si ofera confort in timpul mersului. Pentru a oferi o postura corecta si a avea confort in timpul mersului, fara a avea dureri de spate sau picioare, puteti folosi talonetele personalizate

In Craiova aceste talonete sunt realizate de Deisramed- Sustinatori plantari personalizati si analiza posturala.

 

Sustinatorii plantari sau talonetele personalizate, cum mai sunt numite, sunt niste branturi pentru incaltaminte, pentru femei si barbati. Spre deosebire de branturile standard (de serie) care se gasesc in orice supermarket sau piata, aceste talonete sunt ortopedice si se executa exclusiv in urma unei scanari a talpii, fiind 100% personalizate pentru afectiunea celui care le poarta. Amprenta plantara este unica, difera de la om la om.

Prin scanarea talpii sau amprentare plantara cum i se spune in terminologia medicala, se analizeaza punctele de presiune din talpa. Astfel este posibila confectionarea unei perechi de talonete care sa corecteze problema persoanelor care in timpul mersului calca mult spre interior (picioare in forma de x) sau spre exterior.

 

Talonetele ofera sustinere corecta pe bolta longitudinala (secul piciorului), ofera sustinere pe bolta transversala (pernuta talpii – in limbaj traditional). Prabusirea acestor bolti duce la platfus si la formarea montului. Felul in care calcam nu genereaza numai neplaceri la nivelul talpii (exemplu – aparitia bataturilor), ci are consecinte serioase asupra starii noastre de sanatate in general.

 

Sanatatea vine de la picioare, de ce? Organismul uman este o masinarie complexa, un mers deformat poate atrage dupa sine dureri articulare, dureri de spate, de coloana, in special in zona lombara. Mersul fiecaruia si postura corpului sunt in stransa legatura. Vezi in imaginea de mai jos cum purtarea unei perechi de incaltaminte care nu este potrivita se rasfrange asupra intregii tinute, de la tendonul lui Ahile la zona umerilor. Afectiuni care pot fi corectate sau ameliorate cu ajutorul sustinatorilor plantari personalizati.

Talonetele utilizate in scop terapeutic corecteaza patologii ale piciorului precum:

 • Hallux valgus (monturi);
 • Platfus, bolta cazuta;
 • Fasceita plantara, se manifesta prin acea durere ascutita, tensiune la nivelul calcaiului;
 • resimtita mai ales dimineata sau dupa o perioada de repaus;
 • Pinteni calcaneeni (ciocuri la calcaie);
 • Afectiuni ale tendonului lui Achile;
 • Picior scobit (bolta foarte ridicata, este opusul platfusului);
 • Degete in ciocan, degete gheara, degete suprapuse;
 • Bataturi, basici si unghii incarnate;
 • Metatarsalgia (durerea puternica localizata in lapta piciorului);
 • Bursita plantara, extrem de neplacuta in special in timpul zilei cand se intensifica.

Diferenta de inaltime dintre un membru si celalalt, diferenta care a rezultat in urma unui accident, interventia chirurgicala asupra articulatiei de sold sau genunchi la unul dintre membrele inferioare ori malformatie congenitala. Disramed realizeaza sustinatori plantari pentru femei insarcinate si sportivi.

In timpul sarcinii, femeile experimenteaza senzatia de picioare grele, umflate, se confrunta cu suparatorii carcei. Talonetele pentru femeile insarcinate imbunatatesc circulatia sangvina si reduc din tensiunea asupra coloanei provocata de cresterea in greutate.
Talonetele pentru sportivi contracareaza aparitia afectiunilor la care sunt predispusi cei care depun efort fizic sustinut, asa cum este metatarsalgia. O pereche de sustinatori plantari sport amortizeaza impactul cu solul in timpul alergatului, evitand astfel neplacerile cauzate de suprasolicitarea articulatiilor. Sustinatorii plantari regleaza temperatura piciorului, reducand disconfortul generat de transpiratia picioarelor. Afectiunile ortopedice se corecteaza mai repede in cazul copiilor, iar sansele de corectare scad pe masura ce inaintam in varsta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *