SPINE 3D – un nou concept în România

Cel mai performant aparat și singurul neiradiant care identifică cu maximă precizie tulburările posturale vertebrale, Spine 3D, produs în Italia, de Sensor Medica este de acum și în România. Sistemul de investigare posturală folosește tehnologia Laser IR și LiDAR, cea ce permite efectuarea multiplelor măsurători, foarte exacte, în trei dimensiuni, printr-o singură expunere, fără iradiere.

SPINE 3D permite reconstrucția tridimensională a coloanei vertebrale printr-o scanare 3D a coloanei, rapidă, facilă, fără iradiere și non-invazivă a spatelui pacientului, identificând toate modificările de la nivelul coloanei vertebrale, făcând măsurători exacte a tuturor unghiurilor, deviațiilor de la linia mediană a coloanei, reușind să identifice cu maximă precizie cauza durerii de spate.

SPINE 3D reprezintă un dispozitiv de diagnosticare și vine în completarea sistemului de susținători plantari personalizați din cadrul Centrului de Reumatologie Craiova, ambele pe de o parte identificând problema, iar pe de altă parte, talonetele soluționând problema, acestea reprezentând și o modalitate de tratament ale unor modificări posturale.

Acesta este motivul pentru care Centrul de Reumatologie a dorit să integreze tot acest sistem de diagnostic, dar și tratament a afecțiunilor coloanei. Astfel că, cele două sisteme reprezintă soluția completă pentru toate problemele coloanei vertebrale și nu numai. SPINE 3D este recomandat atât copiilor, adulților, dar și femeilor însărcinate ori de câte ori este nevoie, neavând nici un efect advers. Examinarea se realizează foarte ușor, pacientul fiind nevoit să mențină poziția ortostatică câteva minute, pentru a fi preluate imaginile de sistemul de scanare, imagini vizualizate ulterior în plan frontal, sagital și transversal. Un alt avantaj al sistemului este acela că soft-ul dispozitivului oferă posibilitatea de a importa și suprapune o examinare radiologică anterioară, peste imaginea 3D obținută. În plus, sistemul poate fi folosit și ca o metodă de evaluare a răspunsului la tratamentul recomandat, fie prin folosirea talonetelor, procedurilor fizicale, kinetoterapiei sau medicamentos, fiind nevoie de o evaluare inițială și la diferite intervale de timp după începerea tratamentului, certificând în acest fel pacientului beneficiile tratamentului recomandat.

Vă așteptăm în Centrul de Reumatologie pentru soluționarea completă a problemelor dumneavoastră posturale.